بازدید مجازی از جاذبههای گردشگری نمونهای از این تحولات امروزین است که موجب برقراری و ایجاد ارتباطی جدید میان متولیان میراثفرهنگی و بازدیدکنندگان و علاقه مندان میشود و همچنین با به وجود آوردن رابطهای مغهومی میان مخاطب و اثر مورد بازدید سبب پویایی و اثرگذاری بیشتر در شخص بازدید کننده میشود. از این رهگذر مخاطبان که از امکانات و تسهیلات جدید، مفاهیم نو و محتواهایی با قالبی متفاوت برخوردار هستند، موفق به درک و تفسیر بهترامکان این را خواهند داشت که مفاهیم نو و مرتبط را بسیار بهتر و آسانتر درک و تفسیر کنند و خود را برای تجربههای جدیدتری آماده کنند.
در همین راستا، سامانه بازدید مجازی محوطه میراث جهانی چغازنبیل، ایجاد و راهاندازی شده است. در این سامانه با بهره گیری از ابزارهای دیجیتالی امروزی، تمامی فضاهای شهر باستانی ال اونتاش که چغازنبیل در آن واقع شده بهصورت پانوراما و با دسترسی آسان و رایگان در وبگاه پایگاه به نشان www.tchoghazanbil.com در دسترس عموم قرار گرفته است.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه تشریح کرد: «باستانشناسان و پژوهشگران با استفاده از این سامانه میتوانند در آینده بدون حضور در سایت، تمام نقاط محوطه را با جزئیات دقیق و سهبعدی مشاهده کنند و با کمک این تصاویر بهخوبی تحلیل کنند.»
او همچنین افزود: «از مهمترین ویژگیهای این روش میتوان به کیفیت بالا و مشاهده دقیق آن اشاره کرد، به همین دلیل بازدیدکنندگان میتوانند جزئیات فضاها را مشاهده کنند و با استفاده حرکت چرخشی ۳۶۰ درجۀ آن، بهخوبی با ویژگیهای محوطه آشنا شوند.»
رشنوئی اظهار کرد: «در بازدید مجازی بازدیدکنندگان میتوانند فضاهایی را مشاهده کنند که حتی در بازدید حضوری اجازه ورود نداشته یا دسترسی به آنها دشوار بوده، مانند پلکانهای زیگورات، سازه آبی یا محله شاهی.»