شهرستان ابرکوه آثار تاریخی با ارزش بسیار زیادی دارد. قلعههای تاریخی ابرکوه از مهمترین این آثار هستند، تعداد قلعههای شهرستان ابرکوه به بیش از پنجاه عدد میرسد. مصالح به کار رفته در این قلعهها خشت خام و گل است و قدمت آنها به دورههای مختلف تاریخی مانند ساسانی، صفویه، زندیه، افشاریه و قاجاریه میرسد.
جالب است بدانید که هم اکنون در بعضی از این قلعهها که در شهر و روستاهای اطراف ابرکوه پراکندهاند، همچنان سکونت و زندگی وجود دارد اما بیشتر آنها خالی از سکنه هستند. تا به امروز بیش از پانزده قلعه تاریخی ابرکوه که از نظر معماری اهمیت ویژهای در میان آثار و بناهای تاریخی استان یزد دارند، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
قلعه های ابرکوه دیوارهای بلند دارند و به منظور نگهبانی و حفاظت از ساکنینشان برجهای متعددی دارند. پلان این قلعه ها اغلب مربع مستطیل، مدور، بیضی و چند ضلعی است و تنها یک در ورودی دارند.
کهنترین قلعه های تاریخی شهرستان ابرکوه قلعه هارونی و قلعه بداف هستند و که قدمت آنها به دوران قبل از اسلام باز میرسد. از دیگر قلعه های تاریخی این شهرستان می توان قلعه های ارگ شهرسب، رباط، تیزک، فیروزآباد، احمد آباد، بابک، حسن خان، سردار و رئیس آباد را نام برد.
همانطور که گفته شد قدمت قلعه بداف به دوران پیش از اسلام و دوره ساسانیان باز میگردد. این قلعه در شهرستان ابرکوه، دهستان مهرآباد، روستای بداف قرار گرفته است. روستای بداف از بافت قدیمی زیبا و آثار تاریخی ارزشمندی برخوردار است. این اثر از جمله قلعههای تاریخی ابرکوه است که به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است.
قلعه بداف ابرکوه پلانی بیضوی دارد و با خشت خام و گل ساخته شده است. مساحت قلعه حدودد 1550 متر مربع است. این قلعه در مکانی که دو تا سه متر گود است بنا شده است. در واقع دورتادور آن خندقی برای ایمنی و حفاظت بیشتر از ساکنان قلعه حفر شده، کنده شده است. سردر ورودی قلعه تزئیناتی خشتی دارد و عمارتهای داخلی آن که مسکونی بودهاند، در گذر سالها نسبتا سالم ماندهاند، البته آثار ویرانی در بسیاری از آنها به وجود آمده است.